Potraga u podnožju Medvednice

HGSS sudjelovao u potrazi za nestalom osobom u podnožju zapadnog dijela Medvednice kod Ivaneca Bistranskog

Dana 1.12.2016. (9,30 sati), HGSS Stanica Samobor, na dežurni telefon zaprimila je poziv o nestanku starije muške osobe. Nakon razgovora s policijskim službenikom iz PP Zaprešić, krenulo se na teren. Osoba je nestala 29.11.2016. u jutarnjm satima na području Ivanca Bistranskog.

Dolaskom na teren krenulo se s organizacijom potrage prema standardima HGSS-a. Od strane policijskih službenika PP Zaprešić dobivene su prikupljene informacije o nestaloj osobi. Tada je krenula grupa Interventne policije i nekoliko lovaca u vizualnu pretragu terena i okućnice nestale osobe. Nakon njih krenuo je potražni tim s psom i članovi HGSS-a.

Pošto do navečer nije bilo rezultata potrage, potražena je pomoć od susjednih Stanica HGSS-a, Vatrogasne zajednice Zaprešić (DVD) te Lovačke udruge.
Dana 2.12.2016. u jutarnjim satima na terenu su analizirane nove informacije koje su zaprimljene tijekom noći i jutra. Provjerom dobivenih informacija PP Zaprešić je prekinula akciju potrage na nepristupačnom terenu te je prebacila na urbano područje. Time je za nas akcija završena.

U potražnoj akciji je sudjelovalo:
- 21 pripadnik HGSS-a iz Stanica: Čakovec, Karlovac, Ogulin, Zagreb i Samobor
- 4 potražna tima s psima (HGSS-a)
- 25 policijskih službenika PP Zaprešić i Interventne policije
- 30 pripadnika lokalnih DVD-ova
- 10 članova Lovačke udruge, koja nam je i ustupila svoj objekt na raspolaganje

Alati

4474