Sretan završetak dramatične potrage na području Općine Zagvozd

Dana 05. srpnja 2020. godine u 12:09h na dežurni telefon HGSS Stanice Makarska dolazi dojava da je izgubljeno trogodišnje dijete.

Naime, na području Općine Zagvozd u mjestu Krstatice, dijete se udaljilo u nepoznatom smjeru od svoje obiteljske kuće te je majka, nakon uzaludnog traženja od strane obitelji i prijatelja, prijavila nestanak PGP Imotski.

Odmah po dojavi od Centra 112 alarmirani su i svi članovi HGSS stanice Makarska te je pokrenuta žurna procedura organizacije potrage i spašavanja. Kako je akcija bila visokog stupnja hitnosti, u rekordnom roku angažirani su svi resursi kojima HGSS raspolaže, uključujući helikopter HRZ-a s dežurnom ekipom letača spašavatelja, ekipa s bespilotnim letjelicama, potražni psi, sve raspoloživo ljudstvo te JVP Imotski.

Zahvaljujući brzoj reakciji djelatnika PGP Imotski koji su također angažirali sve svoje raspoložive snage, na sreću svih prisutnih, nestalo dijete je pronađeno nešto više od dva kilometra od svoje kuće u 12:46h. Izuzetno smo ponosni, kako na naše snage, tako i na suradnju sa svim drugim službama koje pokazuju snagu svog djelovanja u ovakvim situacijama.

Alati

816